Menu

In 2012 heb ik mijn eerste kennismaking gehad met het radisografisch vliegen. Destijds was dit met een kleine RC helicopter van het merk Syma. De helicopter had de lengte van zo'n 20cm van kop tot staart.

Na vlieg ervaring te hebben ontwikkeld met deze rc helicopter is er al snel de eerste drone in huis gekomen. Het bedroeg hier een kleine drone van het merk Revell en was zo'n 10cm x 10cm. Deze drone kan ook buiten vliegen bij rustige wind condities, maar is eigenlijk meer bedoeld voor binnenshuis.

Met de Revell drone heb ik wel echt leren vliegen, voordat ik mijn huidige drone aankocht. Het voordeel van een kleine en relatief goedkope drone is het volgende: de kleine en goedkope drones beschikken niet over gps stabilisatie. Een drone welke over gps beschikt, wordt zodra je de joysticks los laat op de laatste gps positie gehouden. Je drone blijft dan terplaatse hoveren. Dit doen de goedkope drones niet, daarbij is het de joysticks los laten en de drone komt naar beneden.

Ook wordt de drone sneller beinvloed door de wind. Dit houdt in dat je zelf steeds je drone dient te corrigeren met je stuur commando's. Op deze manier leer je een drone wel het beste vliegen, omdat je alles zelf in de gaten dient te houden en zelf dient te handelen.

In 2015 heb ik uiteindelijk naar voldoende vlieg ervaring te hebben ontwikkeld mijn eerste semi-profesionele drone aangeschaft, namelijk de Yuneec Typhoon Q500+. Deze drone beschikt over een 16 megapixel camera voor de foto, en video neemt hij op in maximaal 1080HD 60fps. Deze drone beschikt over gps, en stabiliseert zichzelf voordurend.

 

 

Yuneec Typhoon Q500+

Na een jaar heel fijn te hebben gevlogen met deze drone is deze ingeruild voor een hexacopter namelijk de Yuneec Typhoon H. Deze drone kan hetzelfde als de voorgaande drone, alleen is deze uitgerust met een 4K camera, welke 360 graden om zijn eigen as kan draaien. Verder zijn er diverse instellingen (te denken aan ISO aanpassing) mogelijk met deze drone.

 

 

Yuneec Typhoon H 

Het is mijn hobby geworden om in samenwerking met de drone, het landschap en bebouwing op een unieke manier vast te leggen. Het is geweldig om te zien wat een vrijheid de drone geeft in het vastleggen van beeldmateriaal. En het geeft altijd een groot plezier tijdens de editing van een film.

 

Bent u nu ook enthousiast geworden over drones en drone fotografie? Dan kunt u wellicht een drone naar uw smaak vinden bij onder andere droneshop.nl

naar boven